11:45 - 12:00

Vodič po vsebini prvega dne konference – kdaj se bom kaj naučil?

12:00 - 13:30

Strateške usmeritve, ki nas B2B marketingaše naredijo uspešne

Mito Mihelič (Maschinenraum): Kaj blokira digitalizacijo med B2B partnerji in kako lahko marketing to popravi?

Na temelju večletnih izkušenj vodenja Design thinkinga v podjetju Viessmann in vodenja Desing Strategy oddelka v podjetju Maschinenraum je Mito Mihelič pripravil pregled, kaj so glavne blokade oziroma ovire, ki B2B podjetja omejujejo pri digitalizaciji. Zakaj odlično zastavljene aplikacije za lažje delo serviserjev niso sprejete med uporabniki? Za tehnološke rešitve, ki bi omogočile učinkovitejšo proizvodnjo, ne zaživijo? Zakaj veliko govorimo o digitalizaciji, a pogosto ne zaživi v praksi naših kupcev, partnerjev… Skozi predavanje bomo spoznali, kako naj te blokade poizkuša reševati marketingaš. Koristno za vse, ki želite doseči, da pripravljene tehnološke rešitve tudi zaživijo in dosežejo svoj namen.

Maria Giovanna Sandrini (Aquafil): Sustainability as a business driver – in practice

Podjetje Aquafil je pred 15 leti začelo strateško naslavljati področje trajnostnega razvoja. Danes je trajnostni razvoj sedanjost in prihodnost njihovega posla. Skozi prezentacijo bomo dobili odgovore na to, kako so trajnostne izzive reševali s tem, da so vanje vključili zunanje in notranje deležnike podjetja. Spoznali bomo tudi, kako so vzpostavili poseben oddelek, ki se ukvarja s tematikami na področju trajnosti in kako so celotno zgodbo blagovne znamke ustvarili okrog trajnostnega delovanja. V trajnostno naravnanost so vpeljali tudi svoje partnerje in uporabnike, ki so se z znamko na ta način še tesneje povezani. Aquafil je odličen primer pozitivnih učinkov, ki jih lahko ima naslavljanje trajnosti na B2B poslovanje. Zanimivo za vse, ki verjamete, da bo trajnost gonilo nadaljnjega poslovnega razvoja.

*Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku

Nasti Šušnjara (Zebra BI): Kako postati »mnenjski vodja« v svoji niši? Praktični nasveti.

Zebra BI je vodilno podjetje v svoji niši na globalnem trgu. To so dosegli tudi tako, da »obvladujejo« digitalno okolje v svoji niši. Ampak ne z oglaševanjem, temveč z vsebinami. Pri tem uporabljajo zelo različne oblike vsebinskega marketinga. In to vsak dan, vsak teden, vsak mesec. Kako jim to uspeva? Kaj je ključno za resničen uspeh pri generiranju prodajnih priložnosti in pri ohranjanju obstoječih uporabnikov? Predvsem doslednost pri implementaciji, spekter uporabljanih orodji in kakovost vsebin. O tem bo govora v prispevku. Zanimivo za vse, ki želite »obvladovati« svoje kupce, partnerje in druge deležnike oziroma postati »mnenjski vodja« v svoji panogi.

13:30 - 13:45

Odmor

13:45 - 14:30

"Peer to peer"

14:30 - 15:45

Kako biti marketinški mojster virtualnih B2B dogodkov?

Matevž Ambrožič (PharmaLinea): Celovit marketinški pristop k virtualnim B2B dogodkom – praktične izkušnje

PharmaLinea svojim strankam ponuja uspešne koncepte novih prehranskih dopolnil, ki jih priznane mednarodne blagovne znamke lahko kot svoje izdelke ponujajo končnim potrošnikom. Gre torej za izrazito B2B storitev, ki ima velik vpliv na uspešnost poslovanja njihovih strank. V prispevku bomo spoznali, kako so prešli iz dogodkov »v živo« na virtualne dogodke, kako so glavnino generiranja kontaktov preselili na »matchmaking« dogodke, kako izvedejo sletna produktna lansiranja, »lead revival« kampanje, kako uporabljajo video kot podporo strankam … Dobili bomo hiter in celovit pregled, o čem vse naj marketingaš razmišlja glede virtualnih dogodkov. Koristno za vse, ki želite pregled, kako uporabiti virtualno okolje za komunikacijo s svojimi B2B strankami.

Mateja Panjan in Anja Babič (Danfoss): Naredimo vsebinsko atraktivne B2B virtualne dogodke – praktični nasveti

V Danfossu so v zadnjih mesecih pripravili serijo virtualnih dogodkov za svoje obstoječe in potencialne stranke. Strokovna zahtevnost vsebin in omejena moč osebne interakcije je pravi izziv v B2B, a ga je podjetje prevedlo v interaktivno digitalno izkušnjo. Kako pripraviti strokovne vsebine, da bodo pritegnile in držale pozornost ter podjetju pomagale pri doseganju marketinških in prodajnih ciljev?  V prispevku bomo slišali nekaj povsem praktičnih izkušenj in nasvetov.

David Balažic (Consalta): Postanite mojster webinarjev - nauki na temelju več kot 120 digitalnih dogodkov

Ne glede na razvoj epidemije oziroma mobilnosti poslovnega okolja bodo webinarji ostali stalnica B2B sveta. 73 % marketinških in prodajnih strokovnjakov je že pred epidemijo webinarje ocenilo kot najboljši način za ustvarjanje prodajnih priložnosti. A ni vsak webinar tudi učinkovit webinar, zato se moramo nanje dobro pripraviti. Razmisliti moramo, kako in kdaj »ogreti« občinstvo, kako vabiti udeležence, kakšna naj bo vsebina, kako zagotoviti interakcijo, kako zagotoviti uspešen »follow-up« … Praktični nasveti bodo temeljili na izkušnjah več kot 120 webinarjev različnih B2B podjetij. Zanimivo za vse, ki so odgovorni za polnjenje in učinkovitost marketinškega lijaka s pomočjo webinarjev.

15:45 - 16:00

Kaj sem se naučil(a) prvi dan konference? – Prvi dan konference v 15 minutah

11:45 - 12:00

Vodič po vsebini drugega dne konference – kdaj se bom kaj naučil?

12:00 - 13:30

Kje bo prihodnost našega poslovanja? Gotovo v novih izdelkih. Kako do njih?

Sodoben razvoj in partnerstva za uspešno prihodnost

Zagonsko podjetje Elaphe Propulsion Technologies je eno od vodilnih svetovnih podjetij za razvoj elektromotorjev, vgrajenih neposredno v kolesa električnih avtomobilov. Kako pri njih poteka razvoj, kako vključujejo umetno inteligenco in kako gradijo partnerstva, ki jim omogočajo globalno rast … O tem bo tekel pogovor z Gorazdom Lampičem, direktorjem podjetja Elaphe.

Maja Lotrič (LOTRIČ Meroslovje): Kako pristopiti k razvoju novih produktov in storitev v turbulentnih razmerah – praktične izkušnje

Spremembe v okolju in izzivi strank so vedno priložnost za širitev ponudbe. »Kaotično« zadnje leto je bilo tudi priložnost za razvoj novih rešitev in celo za sodelovanje med konkurenčnimi podjetji.  V prispevku bomo videli, kako so v podjetju LOTRIČ Meroslovje pristopili k širitvi svojega prodajnega programa, kaj je bilo izhodiščno vodilo, kako so preverjali možne novosti, zakaj so določene rešitve začasno ustavili in kakšni so prvi rezultati novosti v njihovi ponudbi. Koristno za vse, ki želite razvijati nove izdelke in širiti svoj prodajni program.

Esther Spanjer (Micron Technology Co.): 2020 The Year Of COVID, Geopolitics, BLM and so much more!

Leto 2020 je bilo leto številnih sprememb, ki so svet obrnile na glavo - covid-19, geopolitične spremembe, različna gibanja ...  Kako so se s spremembami soočali v tehnološkem gigantu Micron Technology, ki ima več kot 40-letno tradicijo in 40.000 zaposlenih? Kako so spremembe vplivale na razvoj produktov, kako so vzdrževali stike s ključnimi kupci in katere so glavne lekcije prelomnega leta 2020? To nam bo predstavila Esther Spanjer, direktorica poslovnega razvoja v korporaciji Micron Technology za regijo EMEA.

13:30 - 13:45

Odmor

13:45 - 14:30

»Peer to Peer«: Kako osvojiti stranke digitalno – zakaj nam ne uspe in kako nam lahko uspe?

Interaktivni pogovor z »zavihanimi rokavi«. Pogovarjali se bomo s posamezniki, ki so uspeli pridobiti veliko novih strank v digitalnem svetu. Kako do novih strank, njihovi nasveti, njihove neuspešne izkušnje, kako sodelavcem pomagati, da bodo izkoristili dostopnost strank iz »svoje dnevne sobe«. V pogovoru bosta sodelovala Jasna Suhadolc (Actuado) in David Rozman (DIH Technologies Co.).

14:30 - 15:45

Kako učinkoviteje do novih strank in kako jih uspešneje “širiti” v digitalnem svetu

Alenka Bizilj Kavrečič (Iskraemeco): Vstop mednarodnega B2B podjetja v virtualni svet: orodja, priložnosti ter izzivi na poti.

V prispevku bomo spoznali, kaj narediti, ko prodajna ekipa ostane brez sejmov, brez fizičnih kontaktov in kakšne so pri implementaciji lahko ovire. Kako so v Iskraemecu oblikovali LinkedIn Ambasador program – zakaj so ga zastavili, izzivi s katerimi so se soočali in pričakovanih rezultatih.

Anja Molan Bohorč (NiceLabel): Account Based Marketing v praksi – kako ga implementirati?

V prispevku bomo spoznali praktične korake, kako se lotiti in postaviti sistem za učinkovit Account Based Marketing. Uspehe, praktične nasvete in ovire bomo spoznali tudi na povsem praktičnem primeru razvoja sodelovanja s konkretno stranko. Koristno za vse, ki želite razviti marketing v smeri podpore in vodenja procesov kreiranja in razvoja novih strank za svoje podjetje.

Kyle Jepson (HubSpot): Hands on approach to implement Account Based Marketing

Kako lahko B2B marketingaši bolje sodelujejo pri pridobivanju novih strank in povečevanju njihove lojalnosti? V predstavitvi bomo dobili praktične nasvete in preproste ideje, kako implementirati »Account Based Marketing« v praksi in z njim doseči zastavljene rezultate – nove stranke in posledično večje prihodke. Predstavljeni nasveti bodo preoblikovani tako, da bodo naslavljali izzive velikih in malih B2B podjetij iz različnih industrij. Zanimivo za vse, ki bi radi bolje podpirali prodajne iniciative vašega podjetja in izboljšali marketinške rezultate.

*Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku

15:45 - 16:00

Kaj sem se naučil(a) drugi dan konference? – drugi dan konference v 15 minutah